Velg en side

Om

Vesteraalens

Vesteraalens AS er et innovativt selskap innen sjømat- og marin ingredienser. Vi er lokalisert ved et av verdens rikeste fiskefelt. Vårt hovedkontor ligger på Sortland i Vesterålen. I tillegg til dette har vi et salgskontor i Shanghai, Kina. Vi produserer et bredt utvalg av sjømatprodukter og marine ingredienser. Vår kundebase er spredt over hele verden, inkludert Nord-Amerika, Europa og Asia. Vesteraalens målsetting er å bygge en verdensledende verdikjede for hvitfisk. Vårt samarbeid strekker seg fra nært partnerskap med fiskefartøyene, gjennom fiskemottakene og hele veien til produktutvikling sammen med våre kunder. Vi bygger vår virksomhet på å høste ressurser skånsomt fra det arktiske farvannet i region vår. Vi er avhengige av naturen, derfor er vi forpliktet til å høste på en bærekraftig måte og utnytte det fulle potensialet av våre ressurser. Vesteraalens leverer alle produkter under sertifiseringskrav fra FOS (Friends of the Sea).

Målsetting

Vesteraalens skal tilfredsstille krevende kunders behov for sjømat med optimal kvalitet og full dokumentasjon. Produktene skal produseres med et minimum av energiforbruk, uten bruk av kunstige tilsetningsstoffer og skal kunne spores i hele verdikjeden fra fangst til kunde. All aktivitet skal bygge på respekt for de kvoter og regler som myndighetene setter for utøvelsen av aktiviteten. Det er et overordnet mål at hele fisken skal benyttes til mat eller andre produkter.

Historie

Vesteraalens eventyrlige reise begynte helt tilbake i 1912. Vesteraalens har gjennom alle disse årene produsert sjømatprodukter av førsteklasses kvalitet. Den ikoniske grønnfargede fiskebolleboksen har vært selskapets flaggskip helt fra begynnelsen, elsket av nordmenn i mer enn et århundre.

I 1917 ble Vesteraalens kontaktet av den berømte arktiske utforskeren Roald Amundsen, han trengte matforsyninger til sin polarekspedisjon. Roald Amundsen var en pioner og forsto ernæringsbehovet som måtte til for å kunne overleve under vanskelige forhold. Vesteraalens ble pålagt å produsere forsyninger for Roald Amundsen ekspedisjon gjennom nordøstpassasjen i 1918-1922.

Blant de mest dramatiske hendelsene i fabrikkens historie var brannen som startet 12. desember 1991, noe som innebar en nedleggelse av fabrikken som varte i 15 måneder. Eieren på det tidspunktet foreslo å flytte sjømatproduksjon og etablere den permanent i Sverige, men tillatelse ble ikke gitt. Lokale eiere kjøpte fabrikken, og produksjonen ble gjenopprettet 19. mars 1993. I dag opererer Vesteraalens i en ny state-of-the-art fabrikk på 15.000 kvadratmeter. I 2017 ble Vesteraalens tildelt pris som vekstselskap i Nord-Norge. En industri uavhengig pris som som tildeles på bakgrunn av økonomisk, vekst, evne til innovasjon og eksport potensiale.

Karriere

Vesteraalens er en av Norges sterkeste og eldste merkevarer, og er til nå mest kjent for fiskebollene i den «grønne» boksen. Fiskebollene er blitt produsert på Sortland i over 100 år. Mange gode medarbeidere har jobbet for oss, og flere skal det bli. Ønsker du en karriere innen matproduksjon og videreforedling av fisk? Her kan du sende inn søknad når det blir utlyst ledige stillinger, sende inn en åpen søknad eller registrere deg for å få beskjed om aktuelle jobbmuligheter.

Jobb med oss!

Det er for tiden ingen ledige stillinger utlyst i media

For fremtidige stillinger, send gjerne inn en CV til oss:
Det er mulig å levere inn en CV til følgende epostadresse: post@vesteraalens.com Det er ønskelig å få vedlegg som Acrobat pdf filer.

Følg Vesteraalens i sosiale medier