Velg en side

Ingredienser (4 personer)

Tilberedningstid: 15 min.

Spinatstuing

200 gr bladspinat
2,5 dl matfløte
50 gr hvetemel
30 gr smør
1 ts muskatnøtt
1 ts salt
1 ts malt pepper

Hvitvinsdampet sjampinjong og fiskeboller

150 gr sjampinjong, ferske
1 dl vann
1 dl matfløte
40 gr hvetemel
25 gr smør
Salt og peppe
1/1 boks Vesteraalens fiskeboller
150 gr revet ost

For de spesielle kveldene som krever noe ekstra. Luksusboller er lagd for å imponere gjesten og glede ganen.

Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele og bland inn hvetemel. Tilsett kremfløte, muskatnøtt, salt og pepper. Dette gis et oppkok før bladspinat tilsettes, (hakket spinat kan også brukes) settes til side.

Vasket og skivet sjampinjong dampes i vann eller litt hvitvin i 2 min. Smelt smør i en kjele og bland inn hvetemel. Tilsett salt, pepper, kraften av sjampinjongene og kremfløte. La blandingen koke i 2 min. før sjampinjongene tilsettes.

Smør en ildfast form.

Legg spinatstuingen utover hele formen.

Legg fiskebollene over (delte eller hele etter behag).

Dekk fiskebollene med sjampinjongstuingen.

Ha revet ost over hele formen.

Bakes i ovn i ca. 10 min.

Kan serveres med pastasalat evt. annen salat eller brød etter smak.