L

Vesteraalens AS

Havnegata 17 
P.B. 214, 8401 Sortland NORWAY

Telefon
(+47) 76 11 05 90

Epost
post@vesteraalens.no 

Faktura-adresse:
faktura@vesteraalens.no

© 2016 | Vesteraalens

w

Fiskeboller i karrisaus med grønnsaker og bacon

Fiskeboller i karrisaus er superenkelt! Husk at fisk er sunt og bør spises 3 ganger i uka. Tirsdag er den offisielle fiskebolle-dagen, men originalen i karrisaus kan også nytes andre dager!

18.04.201814:23 John Håkon Pettersen

FISKEBOLLER i KARRISAUS MED GRØNNSAKER OG BACON

Ingredienser til 4 personer – Tilberedningstid 25 MIN.

  • 550 g Vesteraalens fiskeboller (1 helboks)

Fremgangsmåte

  • Klargjør poteter, gulrøtter og bacon før du lager sausen, da sparer du tid og alt er ferdig samtidig. Vask potetene og kok dem i ca. 20 min. Ferdig når en kniv lett går gjennom dem.

  • Sett ovnen på 200 grader til steking av bacon. Legg bacon i skiver på et stekebrett med bakepapir. Stek i ca.15 minutter til det er sprøtt og har en gylden farge.

  • Skrell gulrøtter og skjær dem i skiver, kok dem i cirka 10 minutter.
  • Ha smør i en kasserolle og smelt. Rør inn karri og hvetemel. Tilsett melk og kraft fra fiskebollene, litt om gangen og kok opp til det blir en jevn og glatt saus. Rør jevnt - da unngår du klumper i sausen.

  • La sausen koke 5 minutter.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Ha i fiskebollene og la dem bli varme i sausen, ca. 5 minutter. Server fiskebollene med nykokt potet og gulrot - topp det hele med deilig sprøstekt bacon.

  • Sist men ikke minst, nyt et sunt og fantastisk godt måltid!

Karrisaus

  • 2 ss smør
  • 2 ts karri (kan sløyfes)
  • 3 ss hvetemel
  • fiskebollekraft (bruk all kraften fra boksen)
  • 4 dl h-melk
  • salt og pepper

Tilbehør

  • 600 gram poteter
  • 400 gram gulrøtter (grønnsaker etter ditt ønske)
  • 200 gram bacon i skiver

Fisk er sunt og bør spises 3 ganger i uka.

Originalen i Karrisaus