L

Vesteraalens AS

Havnegata 17 
P.B. 214, 8401 Sortland NORWAY

Telefon
(+47) 76 11 05 90

Epost
post@vesteraalens.no 

Faktura-adresse:
faktura@vesteraalens.no

© 2016 | Vesteraalens

w

Luksusboller

For de spesielle kveldene som krever noe ekstra. Luksusboller er lagd for å imponere gjesten og glede ganen.

02.12.201610:38 John Håkon Pettersen

4 pers
15 min


(1)   Smelt smør i en kjele og bland inn hvetemel. Tilsett kremfløte, muskatnøtt, salt og pepper. Dette gis et oppkok før bladspinat tilsettes, (hakket spinat kan også brukes) settes til side.

(2)   Vasket og skivet sjampinjong dampes i vann eller litt hvitvin i 2 min. Smelt smør i en kjele og bland inn hvetemel. Tilsett salt, pepper, kraften av sjampinjongene og kremfløte. La blandingen koke i 2 min. før sjampinjongene tilsettes.

Smør en ildfast form.
Legg spinatstuingen utover hele formen.
Legg fiskebollene over (delte eller hele etter behag).
Dekk fiskebollene med sjampinjongstuingen.
Ha revet ost over hele formen.

Bakes i ovn i ca. 10 min.

Kan serveres med pastasalat evt. annen salat eller brød etter smak.

  (1)

  • 200 gr  bladspinat
  • 2,5 dl  matfløte
  • 50 gr  hvetemel
  • 30 gr  smør
  • 1 ts  muskatnøtt
  • 1 ts  salt
  • 1 ts  malt pepper

(2)

  • 150 gr  sjampinjong, ferske
  • 1 dl  vann
  • 1 dl  matfløte
  • 40 gr  hvetemel
  • 25 gr  smør
  • Salt og peppe
  • 1/1 boks Vesteraalens fiskeboller
  • 150 gr  revet ost

Vesteraalens