L

Vesteraalens AS

Havnegata 17 
P.B. 214, 8401 Sortland NORWAY

Telefon
(+47) 76 11 05 90

Epost
post@vesteraalens.no 

Faktura-adresse:
faktura@vesteraalens.no

© 2016 | Vesteraalens

w

Fiskebollegrateng

Overrask med en morsom vri på en gammel klassiker. Fiskebollegrateng tar dessuten kortere tid å lage enn originalen, og inneholder like mye godsaker.

02.12.201610:23 John Håkon Pettersen

Penne kokes etter anvisning på pakken. Stek baconet til det er gyldent og ha i skivet sjanpinjong. Stekes sammen ca. 1 minutt. Del blomkål i små buketter. Sukkererter og vårløk deles grovt.

Lag saus:
Smelt smør og ha i hvetemelet - ikke bruk for sterk varme.
Ha i krydderet i væsken, melkeprodukter has i til slutt.
Gi et oppkok - kok over svak varme i ca. 2 minutter.
Når sausen er ferdig tilsmakt blandes pasta, bacon, sjampinjong og grønnsakene i.
Ha hele blandingen over i en ildfast form, legg fiskebollene på toppen og ha osten over.

Stekes i ovn 200°C i 10-15 minutter
Serveres gjerne med salat og brød.

  • 1/1 boks Vesteraalens fiskeboller
  • 400 gr  pasta penne
  • 150 gr  bacon i små terninger
  • 100 gr  fersk sjampinjong i skiver
  • 100 gr  kuttede sukkererter
  • 100 gr  blomkål
  • 50  gr vårløk
  • 200 gr  revet ost
  • 80 gr  hvetemel
  • 60 gr  smør
  • 1/2 ts  malt muskatnøtt
  • Ca. 5 del  vann
  • 2 ss  fiskefond eller 1 stk fiskebuljongterning
  • All fraft fra 1/1 boks fiskeboller
  • 1 beger crème fraiche eller matfløte/kremfløte tilsettes den hvite sausen
Vesteraalens