L

Vesteraalens AS

Havnegata 17 
P.B. 214, 8401 Sortland NORWAY

Telefon
(+47) 76 11 05 90

Epost
post@vesteraalens.no 

Faktura-adresse:
faktura@vesteraalens.no

© 2016 | Vesteraalens

w

Fiskesupper

Spennende og gode oppskrifter

Tilberedes med Suppeboller
06.12.201612:16 John Håkon Pettersen

Vesteraalens kremet fiskesuppe – klassisk variant

Oppskriften er til 2-3 personer

1 boks Vesteraalens suppeboller

  • 3dl h-melk
  • 3dl kremfløte
  • 1stk fiskebuljongterning (kan sløyfes)
  • 1ss maisenna
  • 1stk gulrot
  • Halvparten av det hvite fra en purreløk
  • ¼ sellerirot
  • 1stk fennikel
  • Reker og fersk fisk om du ønsker
  • Salt og sort pepper
  • Fersk dill

Fremgangsmåte:
Ha kraften fra suppebollene i en kjele sammen med melken og fløten. Rør inn maisennaen og gi dette et oppkok mens du rører innimellom. Ha i buljongterningen og la dette koke i 5minutter mens du kutter grønnsakene i tynne strimler. Ha i suppeboller, grønnsaker og fersk fisk/reker om du ønsker. La dette koke i et minutt før du serverer. Ha gjerne litt fersk dill på toppen. Server gjerne med fersk brød!

Suppeboller i green curry – Asiatisk variant

Oppskriften er til 2-3 personer

1 boks Vesteraalens suppeboller

  • 1ss green curry pasta (fås kjøpt i asiatiske matvarebutikker)
  • 2bokser kokosmelk
  • Kraften fra suppebolleboksen
  • 2dl vann
  • 10stk aspargesbønner eller sukkererter
  • 3stk vårløk
  • 5stk sjampinjong eller aromasopp
  • 1neve fersk koriander
  • Saften fra en lime

Fremgangsmåte:
Ha green curry pasta i en kjele og tilsett kokosmelken, vann og kraften fra suppebolleboksen. Gi dette et oppkok. Mens du venter på at det koker kutter du grønnsakene i passe størrelse. La suppen små koke i 5minutter før du har i grønnsakene, la disse koke i et minutt før du har i suppebollene, saften fra en lime og koriander. Server gjerne med fersk brød!

Kremet Fiskesuppe