L

Vesteraalens AS

Havnegata 17 
P.B. 214, 8401 Sortland NORWAY

Telefon
(+47) 76 11 05 90

Epost
post@vesteraalens.no 

Faktura-adresse:
faktura@vesteraalens.no

© 2016 | Vesteraalens

w

Nytt produksjonsutstyr

Vesteraalens er godt i gang med den nye og moderne fabrikken. Bygget er nå satt opp og jobben innvendig er påbegynt. De nye autoklavene er ankommet og er nå kommet på plass i de nye fasilitetene. Fabrikken ligger like ved Hurtigerute-kaia på Sortland og vil bli ferdigstilt i løpet av høsten 2018.

Nye autoklaver er på plass i fabrikken
16.11.201713:56 John Håkon Pettersen

Fem etasjes fiskebolleboks

I 2020 har Vesteraalens ambisjoner om å åpne det nye administrasjonsbygget. I tillegg til å huse organisasjonens merkantile funksjoner vil besøkssenteret også finne sted i signal-bygget. Bygget  vil settes opp på sørsiden av fabrikken, som vist på vedlagt illustrasjonen. Besøkssenteret vil presentere Vesteraalens årlange historie, kombinert med informasjon om kystkulturen, fiskerienes viktige funksjon som verdiskaper for regionen og Nord-Norge generelt. I utformingen vil det bli vektlagt bruk av ny og spennende teknologi i presentasjonen for publikum. I forbindelse med besøkssenteret vil det også bli etablert et akvarie, hvor man vil få innsikt og lære om de viktigste fiskeartene som naturlig høstes i nærområdet. Det vil også bli etablert kafédrift og fabrikkutsalg i form av spennende matretter av fersk fisk og andre fiskeprodukter.

Nyheter inn i produktporteføljen

Vesteraalens er stolt byggherre av ny fabrikk ved siden av kulturfabrikken på Sortland. Her vil det bli produsert nye og spennende produkter i takt med etterspørselen. Direktør Viktor Bjarne Johnsen kan fortelle om mye spennende som skal skje i Vesteraalens tiden fremover.

I løpet av første halvår 2018 vil Vesteraalens gå i gang med installasjon av en fullt ut automatisert filetlinje for hvitfisk, allerede fra september 2018 vil oppstart av prøveproduksjon settes i gang. Dette vil være filet av fersk fisk levert kun fra Lofoten og Vesterålen. Full produksjon forventes fra januar 2019. Vesteraalens har ambisjoner om å levere ferske og frosne loins til verdensmarkedet både i bulk, privat label og under eget varemerke.

De kjente og kjære fiskebollene vil bli produsert i egne eksisterende lokaler frem til 1. juni 2018, flytteprosessen av produksjonslinjen over i de nye fasilitetene vil starte etter sluttdato for produksjon i den gamle fabrikken. Produksjonslinjen vil bli oppgradert i stor grad, noe som vil skape bedre kapasitet og ikke minst større fleksibilitet. Dette vil gi muligheter til å utvide porteføljen med nye produkter i Vesteraalens brand.

Vesteraalens har som målsetning å komme med mange nye kvalitetsprodukter i årene som kommer. Produktene tar utgangspunkt i regionens fantastiske råvarer fra fersk fisk, det er bare å glede seg.

Et nytt produkt som har fått mye god omtale den siste tiden er Vesteraalens Natural Omega-3 fiskeolje. Man får tak i fiskeoljen på enkelte eksklusive utsalgssteder, men selges primært via Vesteraalens nettbutikk

Ja takk, få nyhetsbrev i fra Vesteraalens:

Autoklavene kommet på plass i fabrikken.
Illustrasjon av den nye fabrikken med administrasjon/besøkssenter.
Illustrasjon av den nye fabrikken med administrasjon/besøkssenter. (Kilde: Vesteraalens arkiv-illustrasjon)